Mat och konferens på hotell

Det finns flera hotellanläggningar i Sverige. Många av dem kombinerar övernattningsmöjlighet med konferens, restaurang och spa. Men vad bör man som hotellägare tänka på när man ska ha både konferenser och matservering på samma ställe som gästerna övernattar på?

Att ha konferenser på hotellet

Konferenser kan ibland starta ganska tidigt på morgonen. När det ska anordnas konferens är det alltså klokt att förlägga lokalerna så att sovande gäster inte störs av konferensgäster som måste gå igenom korridorerna. Att bygga om existerande lokaler kan kosta en del pengar men med ett företagslån från Qred kan man lösa det ekonomiska. Det ger i regel en stor vinst i det långa loppet eftersom ostörda gäster ofta betalar bättre och gärna återkommer. Se också till att eventuella konferensgäster inte gör att det blir fullt i frukostmatsalen. Nästan alla som övernattat vill nämligen kunna ta del av sin frukost. En lösning kan vara att inte boka in konferenser innan klockan 10 på förmiddagen men det kan också leda till att man går miste om en hel del konferensgäster.

Mat och alkoholservering

När det gäller mat och dryck på hotellet kan sortimentet variera. Några hotell erbjuder också alkohol men som hotellägare gäller det att ha lite koll på gästerna. Det är inga övernattare som uppskattar överförfriskade gäster som inte kan sköta sig.