Köpa och driva ett hotell

Att driva ett hotell är både roligt och lönsamt om man vet hur man ska göra. Men för att kunna driva ett hotell behöver man ha en passande byggnad. Man måste också ha koll på hur man driver ett hotell.

Hur köper man en hotellbyggnad?

Det finns flera sätt att köpa en hotellbyggnad på. I de allra flesta fall går man via en fastighetsmäklare som Blok.se så att man vet att affären går rätt till. Att köpa ett helt hotell kan nämligen kosta en del pengar. Mäklaren ser till att samla ihop alla dokument om och kring byggnaden. De tar foton, och sammanställer allt. Det går också att köpa byggnader på annons, och det kan i regel bli lite billigare än att gå via en mäklare. Då får man dock ta reda på all fakta på egen hand.

Driva ett hotell

Att driva ett hotell kostar pengar och det kräver en hel del kunskap. Förutom det måste du också ha möjlighet att driva hotellet tidsmässigt. Om så inte är fallet kan du behöva ta in personal som driver hotellet och det kostar än mer pengar.

Det går att läsa hotellkunskap på gymnasiet och även på komvux om man är vuxen. Det finns också fristående kurser där man kan lära sig mer om driften av ett hotell.

Hitta personal

Att hitta personal till ett hotell kan vara lite klurigt. Det finns en hel del saker att tänka på. Det är alltid en fördel att själv intervjua den blivande personalen. Man måste vara säker på att de lämpar sig för att jobba på hotellet. De ska kunna ge en bra image utåt, personalen ska vara mån om gästerna och de ska vara vana att arbeta hårt.

Gör gästerna nöjda

Ett hotell med missnöjda gäster är inte bra. Det ger inte hotellet bra rykte, och då kommer inkomsterna ta slut. Se därför till att driften av hotellet håller gästerna nöjda.