Boka hotell – Så hittar du billigt boende

När du ska ut och resa så kommer du att vara i behov av ett boende. Reser du till släktingar och vänner kanske du har möjlighet att bo hos dessa, men i de flesta fall så är det ett hotell som man behöver boka in sig på.

Det finns många hotell över hela världen och hotell i alla möjliga standards och prisklasser. Vad du väljer beror främst på vad det är för standard som du vill ha, men även tjockleken på din plånbok är av betydelse. Idag är det fullt möjligt att boka hotell med hjälp av kreditkort, vilket har gjort resandet till något som allt fler kan ta del av. Det är dock viktigt att alltid betala av sina skulder i tid, eftersom obetalda skulder kan leda till inkasso eller Kronofogden. Alla är dock inte i behov av krediter eller lån för att bo på hotell, utan har en bra och stabil ekonomi. Oavsett kredithotell eller inte så är det en sak som alla vill ha gemensamt – så mycket hotell för pengarna som möjligt!

Bästa tipsen för ett billigare boende

Att få ut så mycket av sina pengar som möjligt är naturligtvis väldigt bra. Här nedan har vi listat några av våra bästa knep att ta till för att du ska hitta så billigt boende som möjligt.

  • Res inte under högsäsong. Du kan spara in otroligt mycket pengar genom att välja ett datum som kanske inte är så intressant för andra. Försök att undvika skollov, t.ex. sportlov, sommarlov och jullov. Även under högtider och helgdagar är priserna högre.
  • Jämför hotell innan du bokar. Med hjälp av en jämförelsesajt kan du snabbt se vilka hotell som finns i området och vilket som är det billigaste och bästa för den budget som du har. Stirra dig dock inte blind på priset, utan titta även på vad som inkluderas, t.ex. frukost, internet m.m.
  • Använd dig av rabattkoder och erbjudanden. Detta är något som du i många fall kan hitta på hotellens egna hemsida. Viss kan du behöva leta dig igenom några stycken, men rabatterna kan vara riktigt värda besväret. Hittar du en rabatt så se till att boka direkt via hotellets egen hemsida och inte via en jämförelsesajt.
  • Prioritera dina bekvämligheter. Med det menar vi att du inte behöver ta ett dyrare hotell med inomhuspool och spa om du ändå inte kommer att använda dig av de bekvämligheterna. Se till att du väljer ut några saker som är riktigt viktiga för dig och använd dig därefter av filtreringsfunktionen för att kunna se vilka hotell som passar dig bäst.
  • Bilder säger mer än ord, så titta noga på bilderna som hotellet använder sig av till sin marknadsföring. Har alla på sig kläder från 80-talet på bilderna så kanske hotellet behöver en renovering vid det här laget.