Att ta över en hotell- och konferensanläggning

Om man har en dröm om att starta upp ett hotell kan det vara klokt att leta efter kombinerade hotell och konferensanläggningar till salu. Då kan man ha en inkomst även om man inte har så många hotellgäster under den aktuella säsongen. Men hur ska man gå till väga om man vill ta över och starta upp en sådan anläggning?

Rusta upp utsidan

Om det har gått ett tag sedan anläggningen var i drift kan man behöva rusta upp utsidan. Det kan vara klokt att anlita en takläggare i Göteborg som kan se över taket och åtgärda det vid behov. Dessutom kan man behöva göra något åt fasaden. Även fönster och dörrar kan behöva få sig ett lyft så att det inte drar kallt. Det skapar både otrivsel och dessutom ökar värmekostnaderna. Ofta tjänar man på att få allt sådant i ordning innan den kalla årstiden.

Ordna till hotellrummen

Om man vill att gäster ska komma till hotellet och stanna länge bör man också se till att hotellrummen rustas upp. Kanske behöver väggarna målas? Man bör också se till att ordna med en bra inredning till rummen. Om hotellet har väldigt många rum kanske man inte har möjlighet att göra alla rum på en gång. Då är det ofta bättre att satsa på kvalitet i de rum man kan renovera och inreda. Gästerna uppskattar till exempel en skön säng, fina möbler och liknande. Även någon tavla och ett par lampor är på sin plats. Något som ofta faller bort på hotellrum i dag är kylskåp eller minibarer. Det är dock en sak som många gäster efterfrågar. Det kan vara så att de vill kunna köpa med sig en sallad eller lite dricka till hotellet och då behöver det stå kallt.

Städning och hygien

En annan sak man måste vara noga med är att anställa en duktig hotellstädare som verkligen vet hur man bör städa. En slarvig städning gör sällan gästen nöjd. Det finns en hel del saker som ofta missas att städas på hotell. Fjärrkontroller och dörrhandtag är en sådan sak. Det är dock inte bara hotellrummen som ska städas. Även korridorer, entréer samt konferenslokaler måste vara trevliga att vistas i. Det är alltid bra att se till att soptunnor och liknande är tomma innan gästerna kommer.

Bra konferensmöjligheter

Om man erbjuder konferensmöjlighet måste man se till att de är bra och att lokalerna är lämpliga. Det är till exempel bra att kunna erbjuda lunchmöjligheter samt lokaler i flera olika storlekar. Då kan både små och stora konferenser äga rum. Att kunna erbjuda parkering till konferensgästerna är också mycket viktigt och om de kommer långväga ifrån kan det också vara bra att ha ett par lediga hotellrum.