Så lyckas du med konferensen

Om du vill vara säker på att din konferens blir en riktig hit är det viktigt att komma ihåg att detaljer har stor betydelse. Det är nämligen detaljerna som kommer att vara den avgörande faktorn för om konferensen blir lyckad eller inte. När du sitter och planerar inför din konferens är det många saker som du måste ha i åtanke. Det gäller både de större bitarna och de lite mindre. Målet med en konferens är att det ska vara ett trevligt och givande sätt att umgås tillsammans. En bra grundregel är att försöka kombinera nytta med nöje!

Att hålla i en konferens kan betyda att du får en hel del utgifter. Därför är det många som väljer att finansiera konferensen med ett företagslån för enskild firma eller för aktiebolag, beroende på vilken bolagsform man använder sig av. Här nedan kommer du att få ta del av de bästa tipsen vi har för att säkerställa att konferensen blir riktigt bra!

Lokal eller hotell

Fundera på var du vill att din konferens ska hållas. Ska det vara övernattning finns det många bra hotell som erbjuder konferensmöjligheter. Valet av lokal kommer nämligen att ha en större inverkan än du tror. Lokalen ska passa mötets syfte, men den ska också vara tillräckligt rymlig.

Stressa inte igång mötet

Det är naturligtvis viktigt att alla deltagare är på plats innan de allvarligare delarna av mötet börjar. Därför kan det vara en god idé att planera in en mjukstart. Med det menar vi att ni t.ex. kan ta en gemensam kopp kaffe innan det drar igång eller varför inte en härlig frukost?

Skapa en tydlig agenda för konferensen

Innan dagen för konferensen är kommen är det rekommenderat att du låter alla deltagare få ta del av ditt schema. På så sätt kan alla förbereda sig lite extra för hur dagen kommer att se ut. Här är det viktigt att du verkligen försöker att hålla schemat till punkt och pricka för att deltagarna ska kunna hänga med i vad som händer.

Kombinera nytta och nöje

En konferens ska vara trevlig för alla inblandade och därför kan det vara kul med någon form av överraskning eller aktivitet. Har ni konferensen på ett hotell brukar möjligheterna oftast vara stora. Se till att prata med receptionen innan för att höra vad som erbjuds. Roliga aktiviteter gör att deltagarna håller sig alerta och dessutom väcks ett större intresse för dagen.