Hotell- och konferensverksamheter hotade av corona

Sedan coronautbrottet startade har många hotell- och konferensanläggningar hotats av nedläggning. Anledningen är den dramatiska minskningen av turister och övriga besökare från landets och världens alla hörn.

Runt om i världen gapar hotellrummen och konferenslokalerna tomma. Orsaken är den pågående coronapandemin som tagit kål på hela turistnäringen. För att överleva har många hotell börjat erbjuda långtidsvistelser till reducerade priser, vilket tilltalar en annan kundkrets än den som i normala fall bokar in sig på hotell – unga vuxna testar vuxenlivet genom att boka hotellrum i några månader och sambos testar att vara särbos.

Den som är sugen på att testa att leva sin vardag i hotellmiljö under en längre tid, bör passa på medan coronapandemin pågår. Att turista i sin egen stad kan både gynna de lokala hotellen och bli ett roligt minne för livet. Den som har en inkomst kan betala för hotellvistelsen själv, annars kan man ta lån utan inkomst och få en annorlunda upplevelse.

När många arbetsplatser utövar social distans, drabbas även konferenslokalerna. På arbetsplatser där det är möjligt att arbeta hemifrån är det många som passar på att testa hur det är att jobba hemifrån. Samtidigt utövas många konferenser och andra tillställningar över nätet, via videochatt istället. Efterfrågan på konferenslokaler har därför minskat och frågan är om företagen kommer vilja hyra konferenslokaler i fortsättningen, om de upplever att konferenser är smidigare och billigare över nätet.