Köp en konferensanläggning – tips

Har du ofta konferenser eller funderar du på att köpa en hotell- eller konferensanläggning och tjäna pengar på företag som vill anordna konferenser och kickoffs? Att äga en konferensanläggning kan vara en extremt lukrativ sak, både för dig som företag men också som privatperson.

På Boneo kan du hitta alla möjliga bostäder i städerna men också fritidshus, skog och gårdar runt om i landet, där du kan bygga din egen konferensanläggning eller köpa en gård och rusta upp för att sedan hyra ut till företag. Boneo är mycket breda i sitt spann av bostäder till salu och finns över hela Sverige men också i utlandet. Du kan även vända dig till kommersiella mäklare på Boneo och ta kontakt med dem för att berätta vad du är ute efter.

Starta konferensanläggning – tips

Okej, du har bestämt dig för att din nya affärsidé är att starta upp en konferensanläggning så att företag kan boka sina event året runt. Kul! Men vad ska du leta efter och tänka på?

För det första ska det helst vara ett ställe som andas trivsel och aktivitet. Det får gärna ha en nisch som inte finns någon annanstans. Därför är en gård en perfekt investering även om det kostar en del pengar i början. En gård ska underhållas, inte bara inuti utan också runt om på ägorna. När företag bokar kickoffs eller konferenser vill man gärna kunna kombinera workshops och fritidsaktiviteter, gärna utomhus om vädret tillåter. En rejäl stor trädgård eller rent av stora ägor är således det perfekta valet. Låt det gärna ligga en bit ute på landet och gärna vid vatten.

En annan stor fråga är hur byggnaden är invändigt? Fungerar det att hålla konferenser för både små och stora sällskap? Har byggnaden tillräckligt med lokaler för bra presentationer och hur ser det ut med mat och förfriskningar? En bra konferensanläggning har allt att erbjuda på plats.

Ha en mysig och välkomnande entré så att det första intrycket av din anläggning alltid blir positivt. Även receptionen ska vara inbjudande och får gärna ha lite försäljning i form av gåvor, spa-produkter och godis.

Övernattningsmöjligheter

Under konferenser och kickoffs väljer ofta företag att låta alla övernatta. Därför är det viktigt att din konferensanläggning har sådana möjligheter såsom hotellverksamhet. Det behöver inte vara superstort, eftersom folk kan dela rum. Dock bör rummen vara trevligt inredda och alltid fräscha för alla gäster. Har du emellertid inte den möjligheten när du köper din konferensanläggning bör du fundera på om det ligger ett nära beläget hotell inpå knuten som du kan samarbeta med.